Bratislava 18.10.2011

Vysokorýchlostný internet cez káblovku prináša Slovanet aj do Turčianskych Teplíc

Bratislava, 18. október 2011 – Od dnešného dňa prináša internetový poskytovateľ Slovanet vysokorýchlostný internet už aj obyvateľom Turčianskych Teplíc. Rýchly internet je šírený vedeniami miestnej káblovej televízie spoločnosti M-Elektronik. Pripojenie je v súčasnosti dostupné pre takmer 2000 domácností, ktoré majú zavedenú káblovú televíziu.

Turčianske Teplice sú po Stropkove už druhou lokalitou, v ktorej Slovanet zavádza vysokorýchlostný internet prostredníctvom technológie DOCSIS 3.0. Tá umožňuje poskytovanie internetu s rýchlosťami porovnateľnými s optickým pripojením cez rozvody bežnej káblovej televízie. „Obyvatelia Turčianskych Teplíc budú mať možnosť pripojenia na internet, ktorý dosahuje rýchlosť až 40 Mbit/s, čiže bude mnohonásobne rýchlejší ako ten doterajší. Výhodou novej  technológie je, že využíva existujúce prípojky káblovej televízie, čo záujemcom umožní jednoduchú a rýchlu inštaláciu,“ hovorí o technológii prevádzkový riaditeľ Slovanetu Rastislav Faith.

Spoločnosť Slovanet doteraz pokrýva internetom týchto rýchlostí už 50 000 domácností.  Turčianske Teplice sú v poradí šiestym mestom, v ktorom Slovanet poskytuje internet prostredníctvom optickej alebo opticko-koaxiálnej siete. Prístup k mnohonásobne rýchlejšiemu internetu dostala väčšina domácností v meste vrátane jeho častí – Diviaky, Turčiansky Michal a Dolná Štubňa. Na pripojenie záujemcom postačuje zriadenie prípojky káblovej televízie. Súčasné využívanie televízie však nie je podmienkou. Bližšie informácie záujemcovia získajú na stránke www.slovanet.sk, bezplatnej linke 0800 608 608 alebo u miestneho autorizovaného predajcu ATAK systems, s.r.o, Partizánska 22, Turčianske Teplice, www.ataksystems.sk.