Bratislava 24.10.2007

V novembri Slovanet spustí najrýchlejší internet

Bratislava, 24. október 2007 – Slovanet už v polovici novembra oficiálne oznámi prvú akvizíciu v jednom zo slovenských krajských miest. V ten istý deň tam zároveň spustí aj predaj najrýchlejšieho internetu na Slovensku s rýchlosťami až 64 Mbit/s a doteraz najvýhodnejšiu digitálnu káblovú televíziu s desiatkami programov.
„Stratégia Slovanetu znova rozšíri možnosť výberu, ktorú v minulosti výrazne obmedzovalo správanie bývalého monopolu i neschopnosť štátu vynútiť si otvorenie trhu s pevnými vedeniami. Investície do optickej siete likvidujú konkurenčnú výhodu T-Comu a klientom prinášajú modernejšie a rýchlejšie služby ako bol Telekom kedykoľvek schopný poskytnúť,“ hovorí výkonný riaditeľ Slovanetu Peter Máčaj.
Ešte do konca tohto kalendárneho roka pokryje Slovanet svojim optickým internetom a televíziou viac ako 15 000 domácností v jednom zo slovenských krajských miest. Do konca budúceho roka 2008 už bude optická infraštruktúra Slovanetu dostupná v mnohých väčších i menších mestách na Slovensku a pokryje tak celkovo mestá, ktoré spolu obýva viac ako 20 percent celkového počtu obyvateľov SR. Cieľom Slovanetu je dosiahnuť vďaka kombinácii rôznych technológií pokrytie väčšiny domácností na Slovensku.
„Naše internetové a televízne služby budú silnou alternatívou k tým, ktoré sú dnes na trhu. Na rozdiel od nich Slovanet prinesie produkty založené na moderných technológiách, avšak dostupné pre bežného užívateľa, nielen pre úzky okruh s vyššími príjmami. A to platí nielen pre internet, ale najmä pre televíziu. Ponúkne nielen pestrú programovú skladbu, ale aj výhodné ceny,“ hovorí o zámeroch spoločnosti Miroslav Kvasnička, vedúci oddelenia produktového manažmentu v Slovanete.