Bratislava 16.11.2005

Užívatelia ušetria státisíce vďaka novému prístupovému číslu pre dial-up pripojenie

Bratislava, 16. november 2005 – Koncom minulého mesiaca spoločnosť Slovanet definitívne zmenila prístupové čísla pre telefonické pripojenie do internetu z 019xy na 0819. Iba za dva týždne po prechode na nové výhodnejšie číslo zákazníci ušetrili vyše 150 tisíc korún, pretože volania im už neúčtuje Slovak Telecom ale Slovanet. Ten zákazníkom klasického dial-up pripojenia ponúka za minútu pripojenia nižšiu cenu v porovnaní s ST. Užívatelia dostávajú už len jednu faktúru – od Slovanetu, ktorá zahŕňa poplatok za prístup na internet i za prevolané impulzy.
„Odstránenie platenia poplatkov za pripojenie Slovak Telecomu je ďalším krokom, ktorým Slovanet prispel k liberalizácii telekomunikačného trhu. Pre úplne otvorenie trhu je však potrebné, aby ST odstránil viazanosť DSL prípojok na hlasové služby a taktiež ponúkol alternatívnym operátorom akceptovateľné podmienky pre prístup k miestnym vedeniam,“ hovorí Peter Máčaj, výkonný riaditeľ Slovanetu.
Používanie nového prístupového čísla prinieslo zákazníkom nižšie náklady na pripojenie, najmä dlhšiu dobu slabej prevádzky o 2 hodiny. Trvá od 18:00 do 8:00 a nepretržite počas víkendov a sviatkov.