Bratislava 07.11.2008

Slovanetu narástli tržby z broadbandu o viac ako tri štvrtiny

Bratislava 7. novembra 2008 – Najväčší domáci poskytovateľ vysokorýchlostného internetu Slovanet zaznamenal ku koncu tretieho štvrťroka 2008 nárast tržieb o viac než 16 percent oproti minulému roku. Tržby operátora dosiahli viac ako 540 miliónov korún v porovnaní s 465 miliónmi korún za rovnaké obdobie roka 2007.
Veľký podiel na medziročnom náraste tržieb má hlavne tzv. broadband – širokopásmový internet. Ten si polepšil o viac než 85 percent, výnosy sa priblížili k 119 miliónom korún. Slovanetu sa darí čoraz výraznejšie profilovať ako významnému poskytovateľovi vysokorýchlostného optického internetu na Slovensku, na vlastnej infraštruktúre operátor pokrýva už takmer 70 000 domácností a dostupnosť ďalej narastá. Výnosy Slovanetu z dátových služieb pre firmy a organizácie, z nich najmä VPN (virtuálne privátne siete), zaznamenali medziročný nárast o viac než 30 percent.
Slovanet na konci roku 2007 započal akvizičnú stratégiu lokálnych operátorov. Odvtedy sa stal vlastníkom už 5 spoločností (Kryha v Prešove, CATV Tekov v Zlatých Moravciach, Micronet a Robur v Bratislave, BrNET v Brezne). Operátorovi sa podarilo dosiahnuť kladný hospodársky výsledok aj napriek tomu, že postakvizičné procesy v nadobudnutých spoločnostiach si vyžadujú vysoké investície do integrácie a rekonštrukcie sietí, napríklad vo forme nových technických zariadení. Poskytovanie služieb na budovanej vlastnej infraštruktúre Slovanetu sa prejaví na náraste výnosov a adekvátnom náraste zisku v najbližších rokoch.