Bratislava 13.05.2002

Slovanet za prvý štvrťrok s predbežným ziskom 12 mil. Sk

Bratislava, 13. máj 2002 – Podľa predbežných štvrťročných hospodárskych výsledkov dosiahla spoločnosť Slovanet zisk pred zdanením a odpismi výšku 12 mil. Sk, pričom za prvé tri mesiace roka 2002 utŕžila 67 mil. Sk. Na výške zisku sa podieľa aj snaha spoločnosti o zníženie nákladov. Za celý uplynulý rok dosiahli tržby spoločnosti 312 mil. Sk a nezdanený zisk pred odpismi predstavoval 8 mil. Sk. Údaje zahŕňajú výsledky spoločností Slovanet a ViaPVT, ktoré na trhu pôsobia pod spoločnou značkou a smerujú k úplnej fúzii. Informovali o tom predstavitelia firmy Slovanet.
Poskytovateľ komunikačných služieb a internetu Slovanet, a.s. sa spoločne so svojou českou sesterskou spoločnosťou SkyNet, a.s., Brno stal najvyššie postavenou slovenskou spoločnosťou v rebríčku najrýchlejšie rastúcich IT firiem v regióne Európy Fast 500. Tento rebríček zostavuje organizácia Deloitte & Touche Tohmatsu na základe percentuálneho rastu tržieb európskych IT spoločností. S priemerným rastom tržieb v rokoch 1998 až 2000 až o 400 % sa spoločnostiam Slovanet, ViaPVT a SkyNet, ktoré zastrešuje spoločný majiteľ Slovanet Holding B.V., podarilo získať medzi najlepšími IT firmami Európy 135. miesto.