Bratislava 18.06.2007

Slovanet uvádza novinky v neobmedzenom internete

Bratislava, 18. jún 2007 – Slovanet dnes spustil novinky týkajúce sa vysokorýchlostného flatového internetu. V rámci časovo a dátovo neobmedzených programov zvýšil dátové a rýchlostné hranice, ktoré súvisia s uplatňovaním Zásad férového používania služby (ZFP), až o 50 %. Pôvodnú hranicu 10 GB, nad ktorou užívateľovi klesla prenosová rýchlosť na 256 kbit/s, zvýšil Slovanet na 15 GB. Druhú hranicu na úrovni 15 GB zodvihol na 20 GB a navyše rýchlosť uplatňovanú po jej prekročení Slovanet zvýšil z pôvodných 32 kbit/s na 64 kbit/s.
Od druhej polovice júna Slovanet zároveň umožní zákazníkom flatových programov získať späť „plnú rýchlosť“ internetového programu po aplikácii Zásad. Klientovi to umožní aktivácia novej doplnkovej služby Super Internet Data. Jednorazový aktivačný poplatok je 199 Sk, potom môže zákazník v prípade potreby využívať znova pôvodnú rýchlosť produktu a platí už iba za prenesené dáta, 199 Sk za každý GB.
Slovanet pripravil zmeny taktiež pre zákazníkov, ktorí trvale požadujú vyššie množstvo prenesených dát. Odteraz môžu prejsť aj na flatové programy s vyššími limitmi v rámci Zásad férového používania služby. Okrem toho, v najbližších mesiacoch tiež Slovanet všetkým svojim klientom časovo a dátovo neobmedzených vysokorýchlostných programov automaticky začne zasielať notifikačné maily, ktoré ich upozornia na priblíženie sa k hranici ZFP.
Slovanet pristúpil k zmenám na základe údajov, získaných po zrušení agregácie a zavedení ZFP v apríli tohto roka. Ako už v tom období avizoval, po vyhodnotení dlhšieho časového obdobia využil výsledky analýz a opätovne upravil podmienky ZFP v prospech svojich zákazníkov. Tým, ktorí už v júni prekročili hranicu ZFP, Slovanet automaticky vráti pôvodnú rýchlosť až do prekročenia novostanoveného dátového limitu.