Bratislava 20.09.2010

Slovanet spustil novú službu pre bezpečnejší internet

Bratislava 20. september 2010 – Telekomunikačný operátor Slovanet zavádza novú službu „Strážca prístupu“, ktorá má za úlohu ochrániť používateľov internetu pred nebezpečnými a neželanými webstránkami. Ide o komfortný spôsob pre rodičov, ako ochrániť deti pred navštevovaním nevhodných stránok a účinný nástroj pre menšie firmy a organizácie, ako zamedziť používateľom prístup na web stránky, nesúvisiace s ich prácou. Slovanet je prvým veľkým slovenským operátorom, ktorý takúto službu prevádzkuje. Aby si zákazníci mohli službu vyskúšať, môžu ju do konca novembra využívať úplne bezplatne.
Strážca prístupu chráni všetky počítače pripojené k internetovej linke, ochranu zabezpečuje zariadenie umiestnené v sieti Slovanetu a na rozdiel od konkurenčných riešení netreba do počítačov inštalovať žiaden softvér. Stačí, aby si klient aktivoval niektorú z oblastí, do ktorých sú podľa obsahu zaradené nebezpečné stránky. Zvoliť sa dá aj kombinácia viacerých oblastí, na výber sú napríklad stránky s erotickým, násilným obsahom, podvodné weby, blokovať možno aj sociálne siete, diskusné fóra a stránky s nelegálnym obsahom. Po zadaní osobitného hesla systém umožňuje rodičom a správcom kedykoľvek v prípade potreby aktivovať dočasnú výnimku pre prístup k stránkam, ktoré Strážca prístupu blokuje.
Doplnková služba Strážca prístupu je určená ako pre domácich používateľov, tak aj pre menšie firmy, existujúci zákazníci si môžu službu bezplatne aktivovať na zákazníckom portáli Môj Slovanet. S poskytovaním bezpečnostných riešení má Slovanet bohaté skúsenosti práve z firemného segmentu, napríklad pokročilé riešenie safe:LINK obsahuje funkciu firewallu, antivírusovú ochranu, antispam, web filtering, systém prevencie a detekcie útokov a ďalšie.