Bratislava 01.06.2016

Slovanet rozšíri dostupnosť LTE internetu pre ďalších 130 tisíc domácností

Bratislava, 01.06.2016 – Potom, ako telekomunikačný operátor Slovanet v závere minulého roka ako prvý na Slovensku spustil bezdrôtovú LTE sieť určenú na poskytovanie pevného internetového pripojenia, získal k dispozícii nové frekvencie a v priebehu júna 2016 prichádza s výrazným rozšírením tejto siete. K doterajšiemu pokrytiu okolia Nitry, Vranova nad Topľou a Trebišova bude teraz sieť spustená aj v mestách Komárno, Poprad, Bardejov, Humenné a Michalovce. Spolu s ich širším okolím tak Slovanet viac ako zdvojnásobí pokrytie LTE signálom, ktoré obsiahne viac ako 220 obcí a takmer štvrť milióna domácností. Záujemcovia o internet z doterajších aj nových oblastí pokrytia sa už teraz môžu zaregistrovať na webstránke www.slovanet.sk/lte.

Slovanet sa s novou LTE sieťou na rozdiel od iných operátorov primárne zameriava na oblasti vidieka s nedostatočnými možnosťami pripojenia do internetu, slabým pokrytím, resp. s prevažujúcou dostupnosťou pomalých či nespoľahlivých miestnych Wi-Fi sietí. „Vďaka spusteniu LTE siete v prvých troch oblastiach pred niekoľkými mesiacmi a pripojeniu prvých tisícov zákazníkov sme získali cenné skúsenosti a vylepšovali prevádzku tejto technológie. Po získaní nových frekvencií onedlho rozšírime dostupnosť vysokorýchlostného LTE internetu už na takmer štvrť milióna domácností“, objasňuje prístup Slovanetu Rastislav Faith, prevádzkový riaditeľ spoločnosti.

Na prevádzku LTE siete Slovanet využíva špeciálne licencované frekvenčné pásmo 3,5 GHz. Dostupné internetové programy sú určené najmä pre domácnosti, začínajú od mesačnej ceny 12 € a rýchlosti do 8 Mbit/s, pre najnáročnejších zákazníkov je dostupný extra program s rýchlosťou dosahujúcou až 100 Mbit/s. Výhodou pevného LTE pripojenia je vyššia rýchlosť, stabilita a v porovnaní s mobilným internetom aj to, že je použiteľné súčasne pre celú domácnosť. V budúcnosti Slovanet plánuje sieť ďalej rozširovať a zváži prípravu produktov aj pre firemné využitie. Okrem novej LTE siete Slovanet prevádzkuje aj najväčšiu bezdrôtovú sieť na Slovensku v pásme 10,5 GHz pre firemné dátové služby. Záujemcovia o LTE internet sa môžu informovať a zaregistrovať na webstránke www.slovanet.sk/lte.