Bratislava 25.10.2006

Slovanet pripravuje IPTV – televíziu cez internet

Bratislava 25. október 2006 – Najvýznamnejší alternatívny poskytovateľ internetových a telefónnych služieb Slovanet pripravuje spustenie vysielania internetovej televízie (IPTV). Cieľom je priniesť domácnostiam takzvané Triple Play služby, spájajúce rýchly internet, telefonovanie a televíziu. Na portáli GoFUN spustil Slovanet ako prvý poskytovateľ už v marci 2005 službu video na vyžiadanie (Video on Demand). Dlhodobo tiež pracuje na technických, legislatívnych i personálnych krokoch na realizáciu IPTV, jej reálne spustenie je predbežne naplánované už na prvý štvrťrok budúceho roka.
Prostredníctvom IPTV od Slovanetu bude môcť zákazník sledovať televízne vysielanie s vysokou kvalitou obrazu, širokým výberom kanálov a špeciálnymi službami. V programovej štruktúre budú rôzne zamerané TV stanice, od obľúbených slovenských a českých cez dokumentárne, detské, zábavné, záujmové, až po erotické. Okrem toho doplnkové služby ako video na vyžiadanie, divákovi umožnia určiť si, čo a kedy chce pozerať. S inými službami zase bude môcť vyhľadávať vo vysielacom obsahu podľa rozličných kritérií či predplatiť si iba konkrétne relácie.
„Na používanie internetovej televízie užívateľ vôbec nebude potrebovať počítač, namiesto neho mu dodáme takzvaný set-top-box, čo je nenápadný prístroj pripojený k televízoru, podobný napríklad satelitnému prijímaču,“ vysvetľuje Miroslav Kvasnička, vedúci oddelenia produktového manažmentu v Slovanete. Toto zariadenie bude užívateľ ovládať komfortne pomocou diaľkového ovládača priamo z pohodlia svojho kresla.