Bratislava 11.03.2010

Slovanet prináša do Brezna triple-play cez novú optickú sieť

Bratislava 11. marec 2010 – Slovanet naďalej pokračuje v zvyšovaní kvality a rozširovaní služieb pre zákazníkov v Brezne. Obyvatelia tohto mesta sa môžu tešiť na kompletné služby triple-play poskytované novou optickou sieťou. Tá zákazníkom ponúkne okrem telefonovania a televízie aj vysoko spoľahlivý internet s rýchlosťou až 70 Mbit/s, čo je v Brezne bezkonkurenčná rýchlosť.
Výstavba novej optickej sieťovej infraštruktúry prebieha v časti Mazorníkovo, kde ju už teraz môžu využívať prví klienti. Ivan Bartošík, vedúci tímu technického rozvoja spoločnosti Slovanet informuje: „Polovica sídliska by mala mať pokrytie do konca marca, zvyšná časť je na pláne v najbližšej dobe. Spolu bude rozšírenie siete zahŕňať 1200 domácností.“ Po dokončení aktuálne prebiehajúcich projektov a ich vyhodnotení spoločnosť Slovanet zváži aj ďalšie rozširovanie optickej siete v Brezne.
Slovanet pôsobí v Brezne od roku 2008, kedy odkúpil spoločnosť BrNET. Opticko-metalické rozvody spolu s bezdrôtovou alternatívou (pre oblasti, kde nie je optická sieť) boli doteraz dostupné pre približne 4 500 domácností. Slovanet na Horehroní okrem Brezna prevádzkuje sieť aj v blízkych obciach Mýto pod Ďumbierom, Valaská, Podbrezová, Horná Lehota a Lopej. V súčasnosti služby operátora v regióne využíva viac než 1700 klientov.