Bratislava 19.03.2007

Slovanet: prevádzkový zisk vyše 66 miliónov, viac ako 18%-ný rast tržieb

Bratislava, 19. marec 2007 – Na základe hospodárskych výsledkov za rok 2006 dosiahla spoločnosť Slovanet prevádzkový zisk EBITDA na úrovni takmer 66,5 milióna korún, čo je doteraz rekordná výška v histórii firmy. Táto suma predstavuje oproti minulému roku zvýšenie o viac ako 45 percent. Najvýznamnejší alternatívny operátor Slovanet minulý rok opäť pokračoval aj v trende trvalého nárastu celkových tržieb. Tie sa v roku 2006 vyšplhali na 549,2 milióna Sk, čo predstavuje medziročné zvýšenie o vyše 18 percent.
Čistý zisk spoločnosti dosiahol v roku 2006 výšku viac ako 13,5 milióna korún a výrazne tak prekročil plány podnikateľského zámeru. Slovanet zaznamenal aj viac ako 8-násobný medziročný nárast zisku pred zdanením. „Rok 2006 bol v Slovanete bohatý na prírastok nových zákazníkov, čo sa potom prirodzene odrazilo aj v hospodárskych výsledkoch. Za tými pozitívnymi z minulého roka stoja najmä výrazné úspechy v segmente korporátnych zákazníkov,“ hovorí výkonný riaditeľ Slovanetu Peter Máčaj.
V minulom roku získal Slovanet opäť viacero nových významných klientov z komerčnej i štátnej sféry. Tržby spoločnosti z poskytovania služieb virtuálnych privátnych sietí a IT služieb dosiahli výšku takmer 248 miliónov korún. Tržby zo širokopásmového internetu v minulom roku stúpli približne na 78,5 milióna korún a teda o viac ako polovicu v porovnaní s rokom 2005.
Hospodárske výsledky Slovanetu za uplynulý rok 2006 ovplyvnil aj vyše 14-percentný nárast v oblasti celkových investícií spoločnosti, ktoré dosiahli sumu viac ako 60 miliónov korún. V nastúpenom trende plánuje Slovanet pokračovať a v nasledujúcom období chce investične podporiť najmä výstavbu vlastnej infraštruktúry.