Bratislava 18.05.2005

Slovanet prešiel na kapacitu ADSL siete až 200 Mbit/s

Bratislava, 18. máj 2005 – Najväčší alternatívny poskytovateľ internetu dnes po ukončení kontrolných testov zvýšil kapacitu svojej ADSL siete až na 200 Mbit/s. Slovanet tak urobil ako prvý zo všetkých providerov na základe zmluvy o ISP Gate Plus prepojení, ktorú začiatkom mája podpísal so Slovak Telecomom.
„Prepojenie ISP Gate Plus nám prinieslo vyššiu kapacitu siete. Tá nám umožňuje pripojiť väčší počet klientov ako doteraz a poskytnúť im najvyššiu kvalitu a rýchlosť internetového spojenia,“ hovorí Ivan Vargovič, vedúci oddelenia sieťových služieb Slovanetu.„Naša spoločnosť v rámci prechodu na službu ISP Gate Plus zároveň vynaložila investície do výmeny zariadenia pre manažment prenosového pásma. Súčasné zariadenie, ktoré sme nasadili, má až sedemkrát vyšší výkon a zvyšuje priepustnosť ADSL siete ,“dodáva I. Vargovič.
Slovanet podpísal zmluvu o novom technicko-obchodnom modeli ADSL prepojenia ISP Gate Plus začiatkom mája. V časovom horizonte dvoch týždňov zrealizoval prepojenie s kapacitou 200 Mbit/s, čím zvýšil kvalitu a rýchlosť internetového pripojenia. Pripravuje sa tak na očakávaný nárast počtu klientov DSL služieb. Počas mája ich oslovuje akciovou ponukou vysokorýchlostného pripojenia GoDSL, ktoré poskytuje novým klientom zadarmo do konca roka 2005. V súčasnosti má Slovanet už viac ako 6300 zákazníkov rýchleho ADSL internetu.