Bratislava 16.09.2004

Slovanet pokračuje so zlacňovaním internetu domácnostiam

Bratislava, 16. 9. 2004 – Cenová stratégia spoločnosti Slovanet, ktorá bola zverejnená v apríli tohto roku, znamenala doteraz pre užívateľov zníženie cien telefonického (dial-up), bezdrôtového a vysokorýchlostného (GoDSL) internetu. Slovanet postupuje pri určovaní cien tak, aby jeho ponuka bola nižšia ako cena iného relevantného poskytovateľa internetových služieb. V septembri tak prišli na rad produkty elektronickej pošty, ktorá predstavuje stále najvyužívanejšiu internetovú službu na Slovensku, služby osobných a firemných internetových stránok (webhosting), služby antivírusovej ochrany a ďalšie služby.

Schránku pre  príjem a odosielanie elektronickej pošty GoMail na profesionálne spravovanom poštovom serveri Slovanetu odteraz možno získať už za 25 Sk, záujemca o vytvorenie webovej stránky si ju môže u nás umiestniť za cenu už 45 Sk bez DPH mesačne,“ vysvetľuje Ivan Kostelný, riaditeľ predaja Slovanetu. „Je vhodné zároveň spomenúť, že napríklad oproti ponuke Slovak Telecom získa pri službe GoMail klient dvojnásobok priestoru na svoje správy a zároveň ušetrí časť nákladov.“ Podobné pozitívne zmeny cien boli vykonané aj v produkte safe:MAIL, čo je profesionálna ochrana elektronickej pošty pred vírusmi.

Od 20. septembra prichádza Slovanet s novou akciovou ponukou GoDSL služieb. Zachováva najnižšie ceny na trhu v porovnaní s relevantnou konkurenciou a ponúka najlacnejší prístup GoDSL 1000 za 290 Sk bez akýchkoľvek zmluvných záväzkov, ako aj najvýhodnejší neobmedzený (tzv. flat) internet GoDSL Total Fun už za 389 Sk mesačne bez dane. „Pri objednaní od 20. 9. do 15. 10. klient navyše získava modem za 1 Sk alebo smerovač už za 390 Sk, prevádzku internetových stránok na 12 mesiacov zadarmo, antivírusovú ochranu zadarmo, antispamovú ochranu zadarmo a zriadenie GoDSL tiež zadarmo. Pre všetkých klientov, ktorí sa rozhodnú pre vysokorýchlostné služby s meraným objemom prenesených dát, ponúka Slovanet prvý mesačný paušál zadarmo,“ vysvetľuje I. Kostelný.

Slovanet predpokladá, že pokračovaním stratégie nízkych cien sa podarí ďalej znižovať bariéru rozšírenia internetu najmä v segmente domácností, bez toho, aby bolo potrebné pristupovať ku kompromisom v kvalite služieb. Výsledky stratégie za necelých 6 mesiacov, spočívajúce v raste trhu napovedajú, že táto cesta prináša svoje ovocie klientom aj poskytovateľom internetových služieb.