Bratislava 10.10.2005

Slovanet opäť dosiahol rekordné tržby

Bratislava, 10. október 2005 – Podľa predbežných hospodárskych výsledkov dosiahla spoločnosť Slovanet v I. polroku 2005 rekordný nárast tržieb o viac ako 17 % v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka. Tržby z predaja tovarov a služieb prekročili 189,8 mil. Sk. Na ich raste sa najvýznamnejšou mierou podieľali tržby z poskytovania virtuálnych privátnych sietí vo výške 77,7 mil. Sk. Výrazný, 180%-ný nárast v porovnaní s I. polrokom 2004 zaznamenali aj tržby z predaja ADSL služieb, ktoré prekročili hodnotu 19,9 mil. Sk. Dôkazom o zdravom vývoji firmy je, že Slovanet tieto tržby dosiahol pri kladnom ukazovateli EBITDA.
„Naša spoločnosť stále potvrdzuje svoju pozíciu najväčšieho alternatívneho operátora,“ hovorí Peter Máčaj, výkonný riaditeľ Slovanetu. „Veríme, že rovnako ako v poskytovaní ADSL služieb sa nám bude dariť aj v hlasových službách. Prvé výsledky, ktoré sme od spustenia našich volacích programov zaznamenali, nasvedčujú, že tomu tak bude,“ dodáva P. Máčaj.
Slovanet v druhom kvartáli 2005 investoval do nových technológií a zariadení viac ako 16,6 mil. Sk. Veľkú časť prostriedkov vynaložil na ukončenie príprav svojho vstupu na telekomunikačný trh, vďaka čomu už začiatkom III. kvartálu úspešne spustil hlasové služby na báze voľby operátora.