Bratislava 17.05.2011

Slovanet kúpil operátora WiMAX Telecom

Bratislava, 17. máj 2011 – Telekomunikačný operátor Slovanet pokračuje v sérii akvizícií slovenských operátorov s vlastnou infraštruktúrou. Tentokrát kúpil 100-percentný podiel spoločnosti WiMAX Telecom Slovakia, ktorá pôsobí na slovenskom telekomunikačnom trhu viac ako 6 rokov a je držiteľom povolení na prevádzkovanie elektronických komunikačných sietí a služieb v licencovanom pásme 3,5 GHz na celom území Slovenska.
Akvizíciou získava Slovanet celú sieť spoločnosti WiMAX Telecom, ktorá poskytuje širokopásmové pripojenie k internetu v oblastiach s obmedzenými možnosťami pripojenia, nedostatočnou konkurenciou alebo bez infraštruktúry, teda v okrajových častiach miest a na vidieku. V súčasnosti má viac ako 8 000 zákazníkov, z toho vyše 95 % sú domácnosti. Celkovo sieť pokrýva viac ako 200 000 domácností Slovenska.
Zámerom Slovanetu je implementovať predovšetkým modernú bezdrôtovú technológiu na báze štandardu IEEE 802.16e, ktorá umožňuje lepšie využitie prenosového pásma a stabilné a rýchle pripojenie na internet, dokonca aj s potenciálnou možnosťou mobilného pripojenia do internetu. „Kúpa WiMAX Telecomu je pre nás strategickou investíciou, vďaka ktorej sme sa dostali k celoslovenským frekvenciám v pásme 3,5 GHz, čím doplníme spektrum našich existujúcich technológií pripájania do internetu. Môžeme tak pokryť oblasti, kde je neefektívne budovať optické alebo metalické pripojenia,“ komentuje akvizíciu Peter Máčaj, výkonný riaditeľ Slovanetu. Novú sieť plánuje Slovanet využiť aj pre rozšírenie pokrytia a efektívnejšie poskytovanie dátových, internetových a hlasových služieb pre firemný segment.
„Som presvedčený, že Slovanet je dobrý strategický partner a bude efektívne rozvíjať aktivity, ktorým sa WiMAX Telecom venoval,“ hovorí doterajší konateľ WiMAX Telecom Slovakia Juraj Kočiško. Cieľom Slovanetu je ďalej rozvíjať technológie a služby WiMAX Telecomu, investovať do kvality ponúkaných služieb a pokrytia tak, aby z toho mali prospech rezidenční aj firemní zákazníci.