Bratislava 07.05.2019

Slovanet kúpil ďalšiu telekomunikačnú sieť RealNet

Bratislava, Dunajská Streda 07.05. 2019

Spoločnosť Slovanet sa stáva novým vlastníkom 8-mich menších firiem, ktoré v regióne Žitného ostrova spoločne prevádzkujú sieť bezdrôtového internetu pod názvom RealNet. Transakcia sa uskutočnila na základe rámcovej investičnej zmluvy o prevode obchodného podielu uzatvorenej medzi spoločnosťami Slovanet, a.s. a EURO DD GROUP, s.r.o. Na základe nej sa stáva Slovanet 100% vlastníkom skupiny spoločností: RealNet, s.r.o., ADC NET DS, s.r.o., DKD PLUS, s.r.o., EURONET DS, s.r.o., GLOBALNET DS, s.r.o., PRIMANET DS, s.r.o., PRONET SK, s.r.o. a RENET DS, s.r.o.

Telekomunikačná sieť RealNet vznikla v roku 2000, jej centrála a zákaznícke centrum sídlia v Dunajskej Strede a aktuálne pokrýva veľkú časť oblasti medzi mestami Šamorín, Galanta a Komárno Wi-Fi pripojením prostredníctvom 210 vysielacích uzlov. Sieť má aktuálne 2700 priamych zákazníkov prevažne z rezidenčného segmentu a ďalšie stovky aktívnych používateľov. Slovanet plánuje v priebehu roka 2019 uskutočniť technologickú integráciu získanej siete so svojou infraštruktúrou a následne prevziať aj zákaznícku starostlivosť a finančnú agendu. Akvizície sietí a zákazníkov menších telekomunikačných operátorov sú súčasťou rastovej stratégie operátora Slovanet od roku 2007, odkedy ich prebral už takmer dve desiatky.