Bratislava 11.12.2007

Prešovčania majú bezplatný internet na námestí

Bratislava, 11. december 2007 – Obyvatelia i návštevníci Prešova môžu využívať bezplatný vysokorýchlostný internet už aj na námestí. Toto bezdrôtové pripojenie je dostupné na Hlavnej ulici v okolí Mestského úradu. Záujemcovia sa teda budú môcť pripojiť napríklad v mestskom parku, alebo spojiť návštevu kaviarní na pešej zóne s bezplatným surfovaním po internete.
„Obyvateľom, ale aj turistom chceme dokázať, že Prešov je atraktívne mesto a poskytuje moderné veci presne tak, ako iné európske metropoly. Máme záujem, aby sa ľuďom žilo ľahšie, aby stále mali prístup k dôležitým informáciám i zaujímavostiam,“ hovorí primátor Prešova Pavel Hagyari.
Internetové pripojenie na námestí poskytuje v spolupráci s mestom spoločnosť Slovanet, ktorá zároveň v Prešove začala na optickej báze poskytovať internet s najvyššími prenosovými rýchlosťami na Slovensku, až 64 Mbit/s. Prešov sa týmto stal mestom, kde môžu záujemcovia využívať nielen bezplatné bezdrôtové pripojenie na námestí, ale aj Internet zadarmo priamo vo svojich domácnostiach či najrýchlejší optický internet na Slovensku.