Bratislava 16.06.2004

Počty ADSL užívateľov lámu rekordy

Bratislava, 16. jún 2004 – Šanca dobehnúť zaostávanie Slovenska za okolitými krajinami v oblasti rozšírenia a využívania vysokorýchlostného internetu sa od minulého mesiaca výrazne zvýšila. Nasvedčujú tomu počty nových aktivácií ADSL internetu spoločnosti Slovanet za posledný mesiac. Technológia ADSL, ktorá je na Slovensku dostupná približne rok, v minulom roku oslovila len niekoľko tisíc užívateľov. V súčasnosti sa však trh ADSL stal najdynamickejšie sa rozvíjajúcou oblasťou internetu.

Záujem o vysokorýchlostný ADSL internet sa v porovnaní s predchádzajúcimi mesiacmi viac ako zdvojnásobil. Do konca roka 2004 očakávame minimálne 300%-ný prírastok,” predpovedá Martina Vajsová, marketingová manažérka spoločnosti Slovanet. “Z dôvodu mimoriadneho nárastu počtu zákazníkov sme v polovici mája zvyšovali priepustnosť ADSL siete na celkovú rýchlosť až 100 Mbit/s.” Posilnením kapacity technológie ISP Gate bude zabezpečená vyššia prenosová rýchlosť a užívatelia tak môžu naďalej očakávať vysokú kvalitu poskytovaných služieb.

Vďaka májovému zníženiu cien ADSL prípojok pre domácnosti a novým zvýhodneným internetovým programom poskytovateľov sa tento typ pripojenia stal dostupný aj užívateľom s nižšími príjmami. Oproti júnu 2003 narástol v tomto roku podiel domácností pripojených do internetu prostredníctvom ADSL z 9 % na 30 % z celkového počtu zriadených pripojení.