Bratislava 17.10.2008

Krajské mestá získali gigabitové pripojenie

Bratislava, 17. október 2008 – Najväčší domáci alternatívny poskytovateľ vysokorýchlostného internetu Slovanet dokončil významnú fázu rekonštrukcie svojej infraštruktúry. Zvýšil kapacitu jadra siete vo všetkých krajských mestách. Ide o dôležitý krok, ktorý postupne desaťtisíce domácnosti priblíži k rýchlemu internetu či populárnym službám z balíka Triple Play (internetové, telefónne a televízne služby). Slovanet bude môcť ponúkať kvalitnejšie služby i firemnému segmentu.
„Vďaka novovybudovanej národnej úrovni transportnej siete je teraz všetkých 8 krajských miest prepojených prostredníctvom gigabitových liniek. Spoľahlivosť prepojenia zaručuje systém dvoch samostatných, od seba nezávislých liniek s kapacitou jeden gigabit,“ hovorí vedúci oddelenia technického rozvoja a predajnej podpory Slovanetu Jozef Nošík. Zvýši sa tým konkurencieschopnosť Slovanetu. Posilnenie chrbticovej siete sa pozitívne pre zákazníkov prejaví napríklad na stabilite spojenia a prenosových rýchlostiach, ktoré im môže Slovanet ponúkať.
Operátorovi technologické rozširovanie kapacity jadra umožní naplno využiť potenciál vlastných optických a bezdrôtových metropolitných sietí. Ich počet postupne výstavbou či akvizičnou činnosťou zvyšuje. Renovácia infraštruktúry krajských miest je i nevyhnutným predpokladom na posilnenie liniek v iných lokalitách. Slovanet plánuje v roku 2009 zvýšiť kapacitu liniek na desiatky až stovky megabitov v približne 100 ďalších lokalitách, vrátane všetkých okresných miest. Ešte do konca roku 2008 bude takto posilnených 40 z nich.